Україна забрала 20 засуджених з окупованого Донбасу - Лутковська

Україна забрала 20 засуджених з окупованого Донбасу - Лутковська

Укрінформ
У середу, 20 квітня, з ініціативи Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської відбулася чергова передача 20 засуджених осіб із тимчасово непідконтрольної уряду України території.

Про це повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Сьогодні, 20 квітня з ініціативи Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулася чергова передача 20 засуджених осіб із непідконтрольної уряду України території. Серед них - 2 жінки та 1 особа з інвалідністю", - йдеться у повідомленні.

Це вже п’ята успішна операція з передачі засуджених - 87 осіб зможуть реалізувати свої базові права у правовому полі.

З цього приводу представник України у гуманітарній підгрупі, яка засідає у Мінську, Ірина Геращенко у Фейсбуці зазначила, що серед переданих засуджених, які отримали вироки ще до початку конфлікту і які тепер відбуватимуть покарання в інших закладах української  пенітенціарної системи, є люди, що здійснили важкі злочини, жінки і засуджені з важкими хворобами.

"Дякуємо за участь в цій роботі з передачі засуджених і керівництву пенітенціарної служби, і Уповноваженому з прав людини пані Лутковській. Маємо близько 1000 засуджених, які перебувають в тюрмах на окупованих територіях і хотіли б відбувати  покарання в українських тюрмах. Сподіваюся, ця робота по їх переміщенню також буде активізована, і готові в рамках Мінської  гуманітарної групи всіляко цьому сприяти", - написала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-