У НАБУ уточнили, що сказав Ситник про квартири Каська

У НАБУ уточнили, що сказав Ситник про квартири Каська

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро уточнили слова директора НАБУ Артема Ситника щодо кримінального провадження про службове житло колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська. Зокрема, за даними НАБУ, Ситник сказав, що Антикорупційне бюро не знайшло у цій справі ознак злочину, "який відноситься до підслідності НАБУ".

Про це повідомляє НАБУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Мала місце неточність у висвітленні змісту онлайн-конференції Артема Ситника у прес-центрі ЛІГА від 19 квітня 2016 р., що призвела до невірної інтерпретації фактів і серії публікацій у ЗМІ, які цю неточність повторювали. У першій редакційній версії інтерв’ю, опублікованому на порталі "ЛігаБінесІнформ", цитата Ситника завершувалася словами "ми не знайшли там ознак злочину". Насправді повна цитата директора бюро звучала наступним чином: "Що стосується Каська, я можу лише сказати, що те кримінальне провадження, розслідування якого було доручено НАБУ – щодо нібито незаконного привласнення квартир – ми не знайшли там ознак злочину, який відноситься до підслідності НАБУ", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ наголосили, що на прохання прес-служби редакція порталу "Ліга" перевірила аудіозапис конференції і виправила цитату. Прес-служба НАБУ, у свою чергу, розмістила роз’яснення на сторінці відомства у Фейсбуці, а також нагадала про те, що за рішенням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від 8 квітня 2016 року підслідність даного кримінального правопорушення було визначено за Національною поліцією України.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня співробітники прокуратури зачитали Віталію Каську підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство), заявивши, що колишній заступник генпрокурора перебуває в статусі підозрюваного.

За версією слідства, Касько незаконно заволодів квартирою в Києві. 28 березня суд наклав арешт на його квартиру на бульварі Дружби народів. 12 квітня НАБУ передало розслідування справи Нацполіції.

У свою чергу Касько заявляв, що розцінює виклик на допит в Генпрокуратуру як помсту з боку керівництва відомства і політичне замовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-