У Стеця розказали про вплив урядової кризи на інформаційну безпеку

У Стеця розказали про вплив урядової кризи на інформаційну безпеку

Укрінформ
Погодження в Кабінеті міністрів Концепції інформаційної безпеки затягнулося через урядову кризу.

Про це під час "круглого столу" на тему "Врятуємо країну - стоп пропаганда!", що відбувся в Укрінформі, заявив заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, повідомляє кореспондент агентства.

"Наш слоган: "найкраща протидія пропаганді - це правда". Концепція інформаційної безпеки, вона написана, вона знаходиться на погодженні в Кабінеті міністрів. В Раді національної безпеки є доктрина цієї концепції на погодженні. Через урядову кризу, яка в нас була кілька місяців, затягнулося погодження", - сказав Біденко.

Він також додав, що Міністерство інформаційної політики шукає шляхи, як протидіяти російській пропаганді, взаємодіє з іншими державними структурами, такими як СБУ та Міноборони, проте повністю подолати російську пропаганду за допомогою залучених сил неможливо.

"Чекати від нашого міністерства (Міністерства інформаційної політики - ред.), Міноборони, СБУ, щоби за рік були створені ефективні інструменти, які б побороли всіх ворогів - це абсолютно нереально. Ми обрали шлях і йдемо ним", - сказав заступник міністра.

Біденко пояснив, які саме функції виконує міністерство в боротьбі з російською пропагандою на території України та на території інших країн.

"Що належить до тих функцій, якими ми займаємось? Запуск мультимедійної платформи іномовлення UA/TV. Ми отримали вже 10% з того бюджету, який має бути. Займаємось договорами по різних державах про включення в кабельні мережі. Наприклад, з 1 квітня нас включив найбільший латвійський оператор. З 1 травня включає найбільший естонський оператор, йдуть переговори з Канадою", - пояснив Біденко.

Організаторами круглого столу виступили: Всеукраїнський благодійний фонд "Заради тебе" та Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороні за підтримки CIVICUS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-