"Поверніть Надію": мати Савченко на Майдані звернулася до влади

Фото, відео
Укрінформ
У Києві на майдані Незалежності проходить акція з вимогою до влади докласти зусиль для повернення на батьківщину народного депутата України Надії Савченко, засудженої в Росії до ув'язнення.

Про це повідомляє 112 Україна.

На Майдані зібралися кілька десятків людей.

Фото: Твіттер

Прибула і мати бранки Кремля Марія Савченко. Вона звернулася до представників української влади, зокрема, військового блоку, із закликом застосувати до ворога "всю зброю, яка в нас є".

Вона також візьме участь у спільній молитві за Надію, після чого вирушить у храм, розташований у Межигір'ї.

Напередодні в СІЗО Новочеркаська до Савченко допустили її сестру Віру. Вона вмовила Надію погодитися на підтримуючі крапельниці до 20 квітня.

Нагадаємо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму. Вирок набув чинності 5 квітня, а на наступний день Савченко почала сухе голодування.

Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні заявив, що його російський колега Володимир Путін обіцяв повернути льотчицю в Україну після ухвалення їй вироку. Також він підтвердив готовність обміняти Савченко на російських спецпризначенців Александрова і Єрофєєва, затриманих в Луганській області у травні 2015 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-