Викладач НПУ ім. Драгоманова заявляє про незаконні дії керівництва вишу

Викладач НПУ ім. Драгоманова заявляє про незаконні дії керівництва вишу

Укрінформ
Керівництво НПУ ім Драгоманова незаконно віддало в оренду приміщення вишу під ресторан.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявила викладач вишу, кандидат психологічних наук Людмила Пундик.

«Є речі, про які мовчати не можна. Вже багато років, після того, як прийшов пан Андрущенко (на посаду ректора - ред.), у нас віддані аудиторії першого поверху (в корпусі, який розташовано на вул. І. Франка - ред.) і перебудовані у ресторан. Коли його будували, залили бібліотеку, унікальні книжки 17-18 сторіччя», - сказала викладач.

Як зазначив на прес-конференції києвознавець Михайло Кальницький, будівля, де зараз розташований виш, зведена в 1911 році відомим київським архітектором Всеволодом Обремським та являється пам'яткою архітектури місцевого значення.

 «Існує закон про охорону культурної спадщини, в якому прописано, що будь-яка зміна пам'ятки культури заборонена. І таким чином слід вважати те, що зроблено зараз з першим поверхом корпусу педуніверситету ім. Драгоманова, це є порушення закону, і, відповідно, мають бути вжиті заходи, щоб законність відновити», - сказав Кальницький.

Він зазначив, що приміщення ресторану порушує цілісність вигляду будівлі та займає громадський простір.

Людмила Пундик також звернуся з низкою листів до мера Києва, правоохоронних органів, Держсанепідемслужби м. Києва та народних депутатів щодо порушення законодавства керівництвом НПУ ім. Драгоманова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-