Учасники ЗНО відтепер самі оформлятимуть запрошення

Учасники ЗНО відтепер самі оформлятимуть запрошення

Укрінформ
В 2016 році Центр оцінювання якості освіти відмовився від практики розсилки запрошень-перепусток учасникам на тестування поштою. Наразі відповідний документ кожен учасник ЗНО може роздрукувати з персональної сторінки на сайті УЦОЯО.

Про це у четвер під час прес-конференції в Укрінформі заявив директор УЦОЯО Вадим Карандій.

«УЦОЯО не буде розсилати відповідні запрошення-перепустки поштою. Це пов'язано з оперативність інформування та можливістю профінансувати відповідну процедуру. Як показала практика попередніх років, всі учасники мають можливість скористатися своїми персональними сторінками, на яких є можливість сформувати відповідний документ, а також роздрукувати в будь-який доступний спосіб», - сказав Карандій.

Крім цього, за його словами, формування запрошень-перепусток буде проходити в два етапи згідно з п. 27 Порядку проведення ЗНО (затверджений постановою Кабміну від 25 серпня 2004 року №1095 із змінами та доповненнями, внесеними постановою Кабміну ? 533 від 08. 07. 2015 р.).

Так, спочатку будуть сформовані запрошення на ЗНО з української мови та літератури (пройде 5 травня), історії України (13 травня) та математики (11 травня). Запрошення на тести з інших предметів будуть розміщенні на персональних сторінках учасників ЗНО до 30 травня.

«Відповідна норма передбачає, що до наступних предметів, крім перших трьох (українська мова та література, математик та історія України - Ред.) будуть допускатися лише ті учасники, які позитивно складуть ЗНО з української мови та літератури, тобто подолають поріг «склав/не склав», - сказав Карандій.

Крім того, за його словами, успішність проходження тестів буде визначатися і послідовністю дій учасників ЗНО. Зокрема, правила проходження ЗНО викладені в інформаційному бюлетені, які кожен учасник отримав в процесі реєстрації.

«В ньому вказана основна послідовність дій, а також зазначені основні фактори, які потрібно врахувати,  для того, щоб досягти успіху", - сказав директор УЦОЯО.

Також, за словами Карандія, учасникам ЗНО потрібно наперед пересвідчитися у правильності адреси, яка буде вказана на запрошенні-перепустці. Це зумовлено тим, що останнім часом було перейменовано багато як населених пунктів, так і вулиць, але відповідні інформаційні таблички на пунктах проведення ЗНО могли залишитися зі старими назвами. Також, відповідна інформація пов'язана з адресами, що зазнали змін, буде розміщена на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти та УЦОЯО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-