Організатор «Еліта-Центру» вийшов на свободу

Організатор «Еліта-Центру» вийшов на свободу

Укрінформ
Генеральною прокуратурою буде оскаржено в апеляційному порядку застосування судом до засновника ТОВ «Еліта-Центр» так званого «закону Савченко» та звільнення його з-під варти.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Генеральною прокуратурою України підтримується державне обвинувачення у резонансному кримінальному провадженні стосовно Шахова О.О. і Терентьєва А.В. за фактом вчинення шахрайства стосовно вкладників ТОВ «Еліта-Центр», за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. ч. 2, 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України», - йдеться в публікації.

Як повідомляється, за клопотанням сторони захисту ухвалою Подільського районного суду м. Києва 11.04.2016 до Шахова застосовано Закон України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» № 838-VIII та змінено йому запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 384 млн 266 тис грн з носінням електронного засобу контролю.

У зв’язку із незгодою з прийнятим судом рішенням Генеральною прокуратурою України буде внесено апеляційну скаргу до апеляційного суду м. Києва.

Нагадаємо, що у період з вересня 2004 року до лютого 2006 року Шахов (Волконський) О.О., з метою заволодіння грошовими коштами громадян України, організував та очолив організовану групу, до складу якої увійшли Терентьєв А.В. та інші особи, розробив спільний план вчинення злочинів, придбав ряд фіктивних підприємств, які мали офіційно відведені Київською міською радою земельні ділянки для будівництва житлових будинків, та, ставши їх співзасновником, організував збирання грошових коштів від громадян під приводом інвестування у будівництво житлових будинків на земельних ділянках розташованих в м. Києві. Однак, отримані від 1693 громадян-інвесторів кошти в сумі понад 383 млн грн у будівництво так і не інвестували, а привласнили та розпорядилися ними на власний розсуд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-