У Києві презентували соціальну картку учасників АТО

У Києві презентували соціальну картку учасників АТО

Укрінформ
За ініціативи Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" та за підтримки Держслужби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції сьогодні відбувся старт програми соціально-правового забезпечення учасників бойових дій -  презентована "Соціальна картка учасників АТО".

Про це повідомив на презентації в Укрінформі голова правління Всеукраїнського Об'єднання Учасників АТО "Українці-разом!" Руслан Руденко.

"Соціальна картка учасників АТО дозволить учасникам бойових дій та членам їх родин отримувати безкоштовну правову та юридичну консультацію, безкоштовне обстеження та надання медичних послуг, знижки на покупки у торгових мережах", -  сказав Руденко.

Він зауважив, що у перспективі можливості картки розширяться завдяки новим партнерам. Зараз у стадії домовленостей знижки на пальне, безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Наразі за карткою можна отримати знижки - 7 відсотків у магазинах "Фуршет", до 10 відсотків у торговельній мережі "Фокстрот" та у мережі аптечних супермаркетів Віталюкс. Долучитись до акції виявив бажання і Епіцентр, повідомили на прес-конференції.

Вже виготовлено 25 тисяч карток, які почнуть поступово видаватись учасникам АТО. Сьогодні видали  перші картки командиру 12-го окремого мотопіхотного батальйону м. Київ (ЗСУ) Миколі Білосвіту та командиру батальйону імені генерала Кульчицького (НГУ)  Віктору Толочко.

На прес-конференції також повідомили, що для учасників АТО працює цілодобова  гаряча лінія 0800 50 75 75, за якою можна отримати юридичну допомогу.

"Над проектом "Соціальна картка учасників АТО" працювали два роки", - повідомив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев'янко.

За його словами, цей проект буде реалізований як в окремих містах, так і по всій Україні: власник картки зможе у мережах магазинів отримувати знижки у всіх регіонах, і в той же час користуватися безкоштовно міським транспортом, зокрема, у столиці. Тобто ця картка багатофункціональна, зазначив  Дерев'янко.

Він додав, що на сьогодні - близько 204 тис. учасників АТО, після хвилі демобілізації ця кількість збільшиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-