Справа Ендрю: комбриг 92-ї на поліграфі був

Справа Ендрю: комбриг 92-ї на поліграфі був "нещирим"

Укрінформ
Командир 92-ї омбр ЗСУ Віктор Ніколюк під час допиту як свідка із застосуванням комп'ютерного поліграфа виявив нещирість у відповідях на декілька запитань у справі про розстріл зведеної групи боротьби з контрабандою.

Про це заявив у понеділок слідчий суддя Краматорського міського суду Донецької області Андрій Лутай під час засідання, на якому розглядалося питання продовження строку домашнього арешту одному з підозрюваних у справі, колишньому старшині розвідроти 92-ї бригади ЗСУ Олександрові Свідру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Протокол допиту свідка Ніколюка Віктора Дмитровича від 16-17 вересня 2015 року, рапорт слідчого групи Юхимович від 17.09.2015 року: "Повідомляю, що 17.09 у ході допиту як свідка Ніколюка із застосуванням комп'ютерного поліграфа та за участю спеціаліста встановлено, що Ніколюк при відповіді на 2, 5, 7, 9 питання виявив нещирість”, - зачитав суддя документи обвинувачення.

Водночас він не конкретизував, у відповідях на які саме запитання поліграфолог запідозрив комбрига в нещирості.

Як повідомляло агентство, 2 вересня 2015 року вночі біля міста Щастя Луганської області здійснено напад на мобільну групу волонтера з позивним "Ендрю", яка протидіяла контрабанді у прифронтовій смузі. Напад стався у зоні  відповідальності 92-ї бригади ЗСУ. У результаті підриву на міні загинули сам "Ендрю" та співробітник фіскальної служби, ще четверо військовослужбовців дістали поранення.

Наступного дня неподалік від цього району, підірвавшись на фугасі, загинув в.о. замкомбата одного з батальйонів 80-ї окремої аеромобільної бригади Володимир Киян з позивним "Тайфун", який, за повідомленнями, хотів розібратися в загибелі мобільної групи.

12 та 14 лютого за підозрою у вбивстві мобільної групи “Ендрю” було затримано двох колишніх розвідників 92-ї омбр Олександра Свідра (позивний "Змій") та Павла Долженка (позивний “Крим”). Пізніше обом демобілізованим військовослужбовцям було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За висунутими обвинуваченнями їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-