Фейгін про обмін Савченко: Потрібна конкретика, інакше Путін торгуватиметься довго

Фейгін про обмін Савченко: Потрібна конкретика, інакше Путін торгуватиметься довго

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін прокоментував повідомлення про те, що сьогодні не вдалося досягти домовленості про її звільнення.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Принципова, «понятійна» домовленість з Кремлем з приводу звільнення Савченко досягнута кілька місяців тому. Поїздки високих делегацій до нього, різні телефонні дзвінки відіграли свою роль. Але проблема в тому, що це були лише кулуарні, політичні домовленості», - сказав Фейгін.

За його словами, це були просто загальні обіцянки, висловлені під час конфіденційних розмов. Офіційно ж Кремль жодних заяв не робив, аби зберегти свободу маневру і торгівлі з приводу умов обміну. «І у цій ситуації, на відміну від декого, я не схильний звинувачувати в чомусь українську сторону і Президента Порошенка персонально. Вони прямо і публічно заявили про готовність вести переговори з приводу обміну, звільнення Савченко», - зазначив адвокат.

У свою чергу, президент Путін все любить робити «під килимом», оскільки це дає більший маневр для маніпуляцій. З приводу поточних домовленостей, які не склалися сьогодні, Фейгін заявив: «Я знав, які були умови з російського боку. І спочатку не вважав, що це реалістичні умови. Тому не здивований сьогоднішньою новиною».

На думку адвоката, потрібно переходити від «понятійних», політичних угод з Кремлем до юридичних, процесуальних. Тобто конкретніше обговорювати не лише реалістичніші умови звільнення Савченко, а й процедуру (обмін, взаємне помилування тощо). Інакше керівництво Росії, в якій остаточне рішення ухвалює одна людина, може торгуватися дуже довго.

Нагадаємо, 22 березня Надію Савченко було засуджено в Росії по сфальсифікованому обвинуваченню на 20 років ув’язнення. В середу, 6 квітня, вона розпочала сухе голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-