Судді ГРУшників дали особисту охорону

Судді ГРУшників дали особисту охорону

Укрінформ
Головуючий у процесі над російськими ГРУшниками суддя Голосіївського райсуду Микола Дідик отримав особисту охорону.

Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції.

"Головуючий у процесі над російськими диверсантами суддя Голосіївського райсуду Микола Дідик, у вікно робочого кабінету якого в ніч проти 8 квітня кинули пляшки із запалювальною сумішшю, отримав особисту охорону", - зазначили у прес-службі.

Як підкреслили у поліції, таке доручення дав Президент Петро Порошенко.

Охорону надано Головним управлінням Нацполіції у м.Києві. "Враховуючи резонансний характер судової справи і потенційні загрози та ризики, суддя Дідик перебуватиме під надійною охороною поліції до завершення судового розгляду", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, близько третьої години ранку у п'ятницю, 8 квітня, до чергової частини поліції Києва надійшло повідомлення, що група молодиків перелізла через паркан, який огороджує будівлю Голосіївського суду, та кинула пляшки із запальною сумішшю. Одна з них розбила вікно на третьому поверсі. У результаті частково вигорів кабінет судді, який головує на процесі у справі російських ГРУшників.

За фактом підпалу кабінету судді поліція розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 378 (Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від шести до п'ятнадцяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-