Вчителі поїдуть до Харкова за профзростанням

Вчителі поїдуть до Харкова за профзростанням

Укрінформ
Сотні вчителів з'їдуться до Харкова для участі в платформі професійного зростання EdCamp Ukraine.

Про це розповів під час прес-конференції голова оргкомітету зустрічі, кандидат технічних наук Олександр Елькін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна стала дев'ятою країною в світі і третьою - в Європі, яка приєдналася до унікального освітнього руху EdCamp, ініційованого в 2010 році провідними педагогами штату Каліфорнія (США). Його відмінність від звичних педагогічних конференцій в тому, що учасники в дискусійному форматі обговорюють шляхи вдосконалення шкільної освіти. З того часу програма була реалізована в 26 країнах, об'єднавши, тим самим, 70 тисяч вчителів», - йдеться у повідомленні.

Як сказала в своєму зверненні до команди EdCamp Ukraine перша леді країни і меценат Марина Порошенко, завдяки цьому руху в Україні можна сформувати генерацію прогресивних і професійних педагогів, а також побудувати сучасну українську школу, центром якої стануть інтереси і потреби дітей.

З-поміж напівтисячі учасників зустрічі 9 і 10 квітня в Харкові - вчителі, адміністратори сфери освіти, бібліотекарі, працівники музеїв, бізнесмени, учні і батьки, вибрані за конкурсом із 700 охочих зі всієї України.

За два дні за участю експертів із 12 країн, освітяни, з-поміж іншого, обміняються досвідом викладання шкільних предметів і повернуться в свої школи зі запасом нових освітніх технологій. Підсумкові документи зустрічі будуть надіслані до Міносвіти України і враховані як пропозиції з реформи шкільної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-