"Расизм, а не демократія" - соцмережі про референдум у Нідерландах

Укрінформ
Довгоочікуваний референдум у Нідерландах відбувся. Надія луснула як мильна бульбашка. Соцмережі так і не змогли визначитися, що то було - чи ляпас, чи "чарівний пєндєль"... Детально - у нашому огляді.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що не "все пропало":

Святослав Вакарчук завів стару пісню на новий лад, або все - в наших руках:

Сергій Галанжин помітив, що голландці не зрозуміли про що голосували:

У луганського губернатора Георгія Туки - своя "мантра", мовляв, "не можна прийти в Європу, якщо ти вже там":

Філософ Володимир Єрмоленко ділиться думками про "кінець епохи Майдану": "Епоха Майдану закінчилася. Аргументи про те, якими ми були хорошими на Майдані, вже не діють. Майдан - це лише перша серія сіквелу. Зараз усі (і в світі теж) чекають на наступні. Де злі дяді вже не роблять своїх темних справ. І де "нова Україна" - це не порожній звук. Здійснити Майдан, а потім не здійснити всього іншого - це як забити гол на виїзді Барселоні, а потім пропустити 5 від злого Мессі. Бо виникає питання - навіщо тоді забивали".

Василь Філіпчук оптимістичніший: по-перше, референдум не матиме якогось суттєвого негативного впливу на українську європейську інтеграцію, по-друге, дає можливість нового старту у відносинах з ЄС, по-третє, референдум не має прямого впливу на безвізовий режим, а на додачу - рівень демократії в Нідерландах викликає глибоку повагу.

Український блогер Свирид Опанасович нагадує про важливіше питання: "Пока в мережі іде вполнє ожидаємий істеричний срач по поводу вполнє прогнозованих результатів голандського референдуму, дідусь предлагає не упустить із виду гораздо болєє важне питання – долю полонених. Перспективи звільнення яких сконцентрувалися зараз у долі Наді Савченко". На хвилі зрада/перемога "...дідусь нагадує небайдужим громадянам, шо Історія на місці не стоїть. Країна поступово, но неотвратімо визріває до повної заміни інфантильного і безпорадного політичного класу, а зараз напрочуд вдалий період для появи нових, зрілих і відповідальних політичних сил. Не проґавте свій шанс. Сохраняєм бадьорий бойовий дух, боремося за Надю Савченко і всіх наших полонених, всячеськи допомагаємо Армії, займаємося спортом і піклуємося про ближніх".

Нардеп Сергій Лещенко знову про реформи:

Журналіст та письменник Сергій Лойко вдався до аутотренінга: 18% голландців - це не 86% росіян:

Постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Юрій Сергеєв списує результати референдуму на кризу європейської ідеології:

Посол України у Фінляндії Андрій Олефіров пропонує Нідерландам вступити до Митного Союзу:

Журналіст Олександр Аргат не має емоцій стосовно референдуму, бо "є важливіші речі":

Журналіст та письменник Олександр Бригинець звертає увагу на "зраду" серед українських політиків:

Політтехнолог Тарас Березовець радить не слухати істеричок:

"2 мільйони голландців хочуть вирішити долю 45 мільйонів українців. Це сміхотворно і це - расизм, а не демократія", - пише звичайна користувачка Твіттером:

Росіяни ж здебільшого зраділи провалу референдуму:

А ось і перші меми:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-