Подорож з BlaBlaCar: зниклого хлопця шукають волонтери, «Азов» та безпілотники

Подорож з BlaBlaCar: зниклого хлопця шукають волонтери, «Азов» та безпілотники

Укрінформ
Поліція Київської області третю добу розшукує безвісти зниклого 25-річного Тараса Познякова, який скористався послугами BlaBlaCar, виїхавши зі Львова до Києва, проте до місця призначення так і не прибув.

Про це  Укрінформу розповів начальник прес-служби Головного управління Національної поліції в Києві Микола Жукович.

Тривають обшуки лісу поблизу села Бобриця під Києвом, неподалік місця, де хлопця бачили востаннє.

"Заходи з обшуку лісу проводилися і вчора і позавчора невеликими силами. Дуже багато доєдналося до нас волонтерів, громадських організацій, цивільний полк "Азов". Вони приїхали на своїх автомобілях, зі своїми службовими собаками, і зробили великий шматок роботи. До того ж вони застосовували квадрокоптери - безпілотні літальні апарати, за допомогою яких вони дивилися згори на дачні будинки та кооперативи, щоб знайти сліди", - сказав Жукович.

Він також пояснив, що сьогодні такі ж пошуки розпочалися об 11-ій ранку, а для пошуку хлопця створений штаб.

"Сьогодні також організовується штаб цивільної оборони, куди з'їжджаються волонтери для координації. Вони після відповідного розподілу розходяться на місцевості, обходять території та спілкуються з людьми. Наскільки я зрозумів, сьогоднішній збір розпочався об 11-ій годині ранку", - зазначив Жукович.

Речник поінформував, що робота з пошуку хлопця ведеться не тільки на Київщині, а й у Львівській області.

"Він (молодий чоловік, що зник - ред.) оголошений у розшук, відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу, створені спільно слідчо-оперативні групи, залучені працівники київської поліції, а також львівської. Ми проводимо слідчо-оперативні заходи не тільки по Київській області, але й по Львівській. Це робота зі збору інформації, починаючи від того, з ким він знайомився, з ким спілкувався в останній час. Ці матеріали вивчаються", - сказав Жукович.

Нагадаємо, що раніше Родіон, двоюрідний брат Позняков, повідомив, що Тарас виїхав вранці 4 квітня і о 12-й годині мав бути в Києві. Але в призначений час на зустріч не приїхав. Родичі з'ясували, що останній сигнал його телефону був з с. Бобриці біля Києва. Телефон вимкнений. На заправних станціях, де Тараса бачили востаннє, по фотографіях видно, що він і ще один чоловік, з яким він їхав, виходять, заправляють авто. Пошуками Тараса займаються громадські працівники зі Львова, також усе орієнтування є в патрульних Києва, шукають і машину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-