Полторак віддасть розподіл житла одному зі своїх заступників

Полторак віддасть розподіл житла одному зі своїх заступників

Укрінформ
Міністр оборони вже цього тижня передасть частину повноважень своїм заступникам та керівникам структурних підрозділів апарату міністерства в межах реформування відомства і переходу його на стандарти НАТО при прийнятті рішень.

Про це в середу на брифінгу в Києві заявив голова Підкомітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України, заступник міністра оборони України-керівник апарату генерал-лейтенант Олександр Дублян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже багато рішень зараз замикаються на міністра оборони, хоча ці рішення можуть приймати заступники і директори департаментів, тобто керівники структурних підрозділів. Раз ми переходимо на стандарти НАТО, то відповідно є функції, є завдання, обов'язки і відповідальність... тобто міністр оборони виконуватиме ті функції, які йому делеговані Кабінетом міністрів, Верховною Радою, відповідно до українського законодавства, а решта всіх функцій вже на цьому тижні будуть розподілені між заступниками міністра оборони та керівниками структурних підрозділів", - сказав Дублян.

Він назвав кілька функцій, які міністр передасть своїм заступникам. Наприклад, тепер рішення щодо розподілу житла прийматиме профільний заступник міністра, який курирує Головне квартирно-експлуатаційне управління МО. Низка функцій, пов'язаних з управлінням фінансами, також перейде до профільного заступника та директора департаменту фінансів МО. Це, зокрема, право прийняття рішення щодо здійснення передоплати при укладанні договорів.

Генерал також зазначив, що є низка повноважень щодо прийняття кадрових рішень, які міністр делегує одному із своїх заступників. Наприклад, якщо військовослужбовець, який пройшов службу в зоні АТО, брав участь у бойових діях і по своїм морально-діловим якостям може бути призначений на вищу посаду, але не має відповідного для цього рівня освіти (не закінчив навчання в Університеті національної оборони), в такому випадку рішення про призначення на посаду тепер буде приймати заступник міністра оборони.

Дублян підкреслив, що загалом "дуже багато" тих функцій, які передаються міністром оборони заступникам і директорам департаментів.

Водночас, генерал наголосив, що метою реформування апарату Міністерства оборони України у 2016 році є "побудова збалансованого за обсягом завдань і чисельністю апарату МОУ, його реформування відповідно до стандартів країн НАТО, набуття структурними підрозділами сучасних принципів керівництва, забезпечення демократичного цивільного контролю, виключення ризиків корупції при прийнятті рішень, здійснення чіткого розподілу повноважень та посилення відповідальності керівників".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-