Розенко сказав, на скільки зростуть оклади вчителів і лікарів

Розенко сказав, на скільки зростуть оклади вчителів і лікарів

Укрінформ
Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що близько 14 млн українських громадян з 1 травня відчують підвищення соціальних стандартів.

Про це він сказав на засіданні Кабміну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В цілому приблизно біля 14 млн українських громадян відчують на собі підвищення соціальних стандартів з 1 травня 2016 року. Це пенсіонери, працівники бюджетної сфери - вчителі, лікарі, працівники соціальної сфери, фізкультури і спорту, культури тощо", - зазначив Розенко.

Міністр повідомив, що посадовий оклад для вчителя вищої категорії зросте приблизно на 152 грн, для директорів шкіл на 185 грн. Для ректорів посадовий оклад підвищиться на 300 грн, для старших наукових співробітників на 200 грн.

У системі охорони здоров'я - для лікарів посадовий оклад зросте на 230 грн, для лікаря вищої категорії на 80 грн, для лікарів терапевтів вищої категорії на 160 грн. 

Підвищення мінімальної пенсії за віком буде відбуватися відповідно до збільшення прожиткового мінімуму на 5,2%.

Мінімальна пенсія з 1 травня складатиме 1130 грн. Розенко повідомив, що на сьогодні перегляд розгляду пенсійних виплат стосуватиметься 6,5 млн українських пенсіонерів. 

Міністр звернувся до керівників закладів бюджетної сфери з проханням не чекати відомчих наказів. І зауважив, що вони мають забезпечити підвищення зарплат своїм працівника внесши зміни до штатного розпису своїми наказами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-