Земельний скандал у Житомирі: учасники АТО вимагають пояснень

Земельний скандал у Житомирі: учасники АТО вимагають пояснень

Укрінформ
У Житомирі учасники АТО зібралися біля приміщення головного управління Держгеокадастру області, вимагаючи у керівництва відомства пояснень, чому їм не виділили обіцяних земельних ділянок. 

Дехто з військових перебуває у черзі  вже другий рік поспіль, хоча законодавчо визначеним терміном розгляду однієї заяви є місяць, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зібралися для того, щоб боротися проти корупції, пов'язаної з невидачею учасникам АТО землі. Сам я перебуваю у цій черзі вже близько двох років. Я з першої мобілізації. Отримав поранення в бою на горі Карачун у Донецькій області, через що був звільнений. Сьогодні тут стою не стільки заради себе, як заради всіх учасників АТО, інвалідів і загиблих. Бо жінки і діти загиблих не можуть постійно їздити сюди (в головне управління Держгеокадастру в Житомирській област, - ред.), де їм щоразу кажуть приїхати завтра", - пояснив член правління Бердичівської спілки учасників АТО Руслан Ярош.

Окрім сотні бійців із 30-ї, 26-ї, 95-ї бригад та 90-го батальйону 81-ї  бригади, батальйонів «Айдар» і «Київська Русь», домогтися правди намагаються й громадські активісти.

"У приймальні виконувача обов'язків начальника управління Оксани Присяжнюк нам повідомили, що вона на лікарняному. Тому ми зателефонували на гарячу лінію Держгеокадастру - там сказали, що Максим Мартинюк (голова Держгеокадастру України - ред.) о 10:00 виїхав із Рівного та спеціально їде до Житомира, щоб зустрітися з учасниками АТО", - розповіла волонтер Ірина Коцюба.

Як повідомляв Укрінформ, із 6226-ти заяв на приватизацію земельних ділянок, які учасники АТО і члени сімей загиблих бійців подали до ГУ Держгеокадастру в Житомирській області, працівники відомства опрацювали лише 3429. При цьому дозвіл на розроблення документації отримали 3128 заявників, а 301 узагалі відмовили.

31 березня під час сесії Житомирської обласної ради депутати визнали незадовільною роботу відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-