"Липові" переселенці: Розенко каже, викрили схеми на мільярди гривень

Укрінформ
Міністерство соціальної політики України спільно зі Службою безпеки уже перекрило корупційні схеми з "липовими" переселенцями на мільярди гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє Укрінформ.

"Ми жорстко розпочали боротьбу з липовими переселенцями. Ми зараз разом з СБУ проводимо фактично верифікацію тих людей, які сьогодні зареєстровані і є вимушеними переселенцями. Ми сьогодні реально перекрили уже схеми на мільярди гривень", - сказав Розенко.

Він запевнив, що нині система обліку внутрішньо переміщених осіб в Україні уже налагоджена.

"На сьогоднішній день єдиним тримачем такої системи є не Державна служба надзвичайних ситуацій, яка фіксує своє коло осіб, не Міграційна служба, яка фіксує своє коло, а Міністерство соціальної політики, адже саме ми фіксуємо кількість осіб, які отримали відповідний статус", - зауважив він.

Міністр також поінформував, що усі соцвиплати та пенсії для внутрішньо переміщених осіб сягають близько 33 млрд грн у рік.

"Проблема цієї суми у тому, що ми розуміємо, що через шахрайські схеми, які побудовані у тому числі в Україні, частина цих коштів іде на окуповану територію і є частиною доходів терористичних угруповань", - наголосив Розенко.

Нагадаємо, за даними СБУ, близько 15-20% бюджетних коштів, виділених на потреби переселенців, можуть іти на фінансування проросійських бойовиків на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-