У Бабиному Яру вперше за 25 років оновлять весь меморіал

У Бабиному Яру вперше за 25 років оновлять весь меморіал

Укрінформ
На території історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" до 75-х роковин трагедії буде реалізовано ініціативу зі спорудження Алеї мучеників і Алеї праведників.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко під час години запитань до уряду на засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вперше за 25 років прийнято консолідоване рішення розпочати будівництво Алеї мучеників і Алеї праведників. Винайдено кошти на це. 25 березня ухвалено відповідне урядове рішення. І до 29 вересня, коли заплановано великі урочистості за участю керівників багатьох іноземних країн, буде здано в експлуатацію ці дві невеликі алеї. Але це будуть вагомі алеї, які вказуватимуть на масштаб трагедії Голокосту, на масштаб трагедії Бабиного Яру, яка трапилась у Києві 1941 року", - зазначив Кириленко.

Міністр культури додав, що вперше за 25 років буде оновлено весь меморіал.

"Прийнято рішення щодо реставрації всіх чинних пам'ятників на території Бабиного Яру, зокрема і активістам ОУН, які також були розстріляні у Бабиному Яру, і народу рома, і військовополоненим - всім тим, хто стали жертвами фашистської окупації і упокоїлись на території Бабиного Яру", - сказав Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-