НАБУ взялося за

НАБУ взялося за "рюкзачну справу"

Укрінформ
Солом'янський районний суд міста Київ надав доступ детективам Національного антикорупційного бюро до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків для МВС "Дніпровенд".

Відповідним рішенням суду від 23 березня було задоволено клопотання детективів. 

"У переможців торгів відсутнє необхідне обладнання, кваліфіковані працівники, наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, а закупівля була здійснена за завищеними цінами. Вибір вказаних переможців відбувся за особистого втручання колишнього заступника міністра внутрішніх справ, причому у повному обсязі товар так і не був поставлений", - йшлося у поданні детективів.

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи МВС за попередньою змовою з суб'єктами господарської діяльності вчинили розтрату ввіреного їм майна під час закупівлі 6000 рюкзаків для потреб бійців у зоні АТО. За результатами застосування переговорної процедури МВС України закупило рюкзаки в ТОВ "Дніпровенд", яку ЗМІ пов'язують із сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Суд дозволив детективам НАБУ тимчасовий доступ до документів і рахунків, які знаходяться у володінні ПАТ "Комерційний банк "Преміум" і куди було переведено на два рахунки 1,4 і 2,3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-