Блокада Криму вигідна Росії - правозахисники

Блокада Криму вигідна Росії - правозахисники

Укрінформ
Порядок в'їзду іноземців до Криму, затверджений українським урядом, дуже складний та сприяє інформаційній блокаді півострова.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив координатор проектів Freedom House в Україні Зорян Кісь.

 "Весь процес розроблено дуже складним, що призводить до інформаційної блокади, хоча саме в інтересах Росії, щоб про Крим згадували якомога менше, поки Москва привозить маргінальних європейських політиків та журналістів і показує їм потьомкінські села", - сказав Кісь.

Він пояснив, що іноземні журналісти повинні їхати в Крим лише через територію України, отримуючи дозвіл та акредитацію в Києві, що займає тривалий час. "Наскільки я знаю, мало хто так робить, зазвичай заїжджаючи через Росію", - додав представник Freedom House.

Він наголосив, що правозахисники закликають полегшити іноземним журналістам доступ на окупований півострів. "Ми і наші партнерські організації закликаємо Україну до спрощення порядку в’їзду до Криму. Дуже просто створити сторінку на сайті МЗС, куди б журналісти могли вводити свої дані та отримувати дозвіл автоматично, бо зараз цей процес вкрай складний і недружній", - зазначив правозахисник.

За його словами, "потреба подаватися на дозвіл та очікувати його отримання у разі бажання потрапити до Криму, шкодить насамперед інтересам України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-