Понад 400 бійців АТО не взяли на колишню роботу

Понад 400 бійців АТО не взяли на колишню роботу

Укрінформ
Державна служба України з питань праці за минулий рік отримала більше 400 звернень від колишніх бійців АТО щодо відмов у працевлаштуванні.

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За минулий рік було більше 400 звернень від колишніх учасників АТО. Фактично всі звернення розглянуті, по деяких на сьогодні ще тривають додаткові перевірки, але вирішуються в першочерговому порядку, для того щоб ці люди, наші воїни, які повертаються, не відчували, що вони залишилися сам на сам зі своєю проблемою", - сказав Чернега.

Він зазначив, що демобілізовані бійці повертаються на свої підприємства, проте виявляють, що їхні посади або ліквідовані, або ж на них працюють інші особи.

"Такі випадки отримують належне, жорстке реагування, з керівниками таких підприємств в першу чергу проводяться відповідні розмови нашими інспекторами з праці і роз’яснюється ті негативні наслідки, які керівники можуть отримати у випадку непоновлення колишніх воїнів АТО на робочому місці", - сказав Чернега.

За його словами, більшість таких питань вирішується у добровільному порядку, але "на жаль, ми маємо і випадки, коли доводиться застосовувати і адміністративні санкції, штрафні санкції, притягувати керівників до відповідальності за порушення відповідних вимог трудового законодавства".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-