У СЕС запевняють, що вода в Києві цілком безпечна

У СЕС запевняють, що вода в Києві цілком безпечна

Укрінформ
У Головному управлінні держсанепідемслужби в м. Києві бачать загрозу можливого забруднення води через Дніпровський водозабір, проте наразі вода у столиці відповідає стандартам.

Про це Укрінформу повідомив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан, коментуючи ситуацію з можливим забрудненням Десни через міндобрива.

"Ми моніторимо ситуацію щодня, ситуація у нас задовільна, повністю вода відповідає стандартам. У нас більш проблемне питання можливого забруднення води через Дніпровський водозабір. Щодо пропорційної складової, то майже 30-40% води надходить з Десни. Питома вага основної води - це Дніпро. У нас є проблемне питання щодо забруднення Дніпровського водозабору в місті, тому що у Вишгороді, де існує гирло водозабору, працює близько 40 підприємств, які здійснюють несанкціоновані викиди в Дніпро і можуть забруднити воду. Тому це питання дійсно на сьогодні проблемне і потребує узгодження на рівні адміністрації як Києва, так і Київської області", - розповів Рубан.

Зокрема він зазначив, що у випадку потрапляння у воду хімічних чи біологічних речовин Київводоканал здійснить відповідні запобіжні кроки.

"Якщо потрапляють якісь хімічні, біологічні речовини, одразу моніториться Київводоканалом ситуація, і така вода не надходить в обіг. Також здійснюється недопущення потрапляння будь-яких хімічних, біологічних речовин у місця водозабору", - додав він.

Рубан наголосив, що в понеділок у Києві має відбутися нарада за участю СЕС і районної адміністрації щодо ситуації, що склалася із можливістю забруднення води у столиці.

Нагадаємо, ПАТ "Київводоканал" повідомив у правоохоронні органи про можливу загрозу потрапляння міндобрив у Десну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-