"Рот Путіна" - про Савченко: У тиші такі справи вирішуються простіше

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков стверджує, що його шеф поки що не ухвалював рішень у справі народного депутата України Надії Савченко, незаконно засудженої в РФ.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Право знать!" на телеканалі ТВЦ, фрагмент якого опублікований на сайті каналу.

"Щодо Савченко ситуація для нас гранично проста і гранично зрозуміла: Савченко є засудженою, а далі все відбувається згідно з законом Російської Федерації. Вона буде відбувати термін. Інші рішення можуть прийматися тільки главою держави. Поки що таких рішень немає", - сказав він.

При цьому "рот Путіна" назвав "екзальтацією, близькою до істерики"  хвилю обговорень, що здійнялася в Україні з цього приводу.

"Ми глибоко шкодуємо, що така істерика є. Це робить рішення цієї проблеми набагато складнішим процесом, в тиші такі справи вирішуються набагато легше", - натякнув Пєсков.

Нагадаємо, напередодні лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила про нібито досягнуту домовленість про передання Надії Савченко в Україну.

Раніше адвокат Савченко Ілля Новіков повідомив, що переговори держсекретаря США Джона Керрі з президентом Росії Володимиром Путіним про долю української льотчиці пройшли успішно, рішення про її долю буде прийняте російським керівництвом протягом двох тижнів.

Донецький суд Ростовської області 22 березня засудив українку Надію Савченко до 22 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-