Україна і Румунія спільно захищатимуть права дітей

Україна і Румунія спільно захищатимуть права дітей

Укрінформ
В Україні необхідно впроваджувати європейські стандарти захисту прав дітей, що сприятиме прискоренню євроінтеграційних процесів.

Про це йшлося під час зустрічі уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Сторони висловили готовність до подальшого поглиблення українсько-румунських відносин у реформуванні закладів інституційного догляду та вихованні дітей. Зокрема, було домовлено про здійснення робочої поїздки за участю керівників центральних органів виконавчої влади для безпосереднього ознайомлення з досвідом", - йдеться в повідомленні.

За словами Уповноваженого з прав дитини, для України, яка нині лише робить перші кроки на шляху деінституціалізації, досвід Румунії як країни колишнього пострадянського простору, яка здійснила реформу інтернатних закладів в умовах, є досить корисним.

Сторони висловили готовність до подальшого поглиблення відносин у реформуванні закладів інституційного догляду та вихованні дітей.

Крім того, було обговорено також можливість співпраці в питаннях надання підтримки та допомоги дітям, які проживають у зоні АТО. Посол Іонеску повідомив Уповноваженому про готовність румунської сторони прийняти на оздоровлення українських дітей з Луганської та Донецької областей, які проживають у зоні конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-