Українцям все частіше відмовляють у

Українцям все частіше відмовляють у "шенгені"

Укрінформ
Українці в 2015 році отримали вдвічі більше відмов у видачі віз від консульств держав Шенгенської зони, порівняно з 2013 роком.

Про це йдеться в статистиці Єврокомісії щодо роботи всіх консульств шенгенських держав, повідомляє Європейська правда

"Відсоток відмов зріс вдвічі у порівнянні з 2013-м (останнім довоєнним роком). Тоді відмови консульства у оформленні візи отримали 1,7% українців. В 2014-му цей показник зріз до 2,0% через різке погіршення статистики невеликої кількості консульств", - йдеться в повідомленні.

Так, у 2015 році відмови в оформленні віз отримали 3,4% заявників, погіршення відбулося у багатьох консульствах, а в деяких показники значно гірші за середні. 

"Антирекорд" встановлений генконсульством Польщі у Вінниці, де до 12% заявників отримали офіційну відмову. Торік у цьому ж консульстві було лише 1,6% відмов. Другий найгірший показник у посольства Нідерландів в Україні, де відмови отримали 7,2% заявників (торік - 4,3%, що вважалося досить високим показником). Також більше 6% відмов, що є вкрай високим показником - у посольств Бельгії (6,7%), чеського консульства в Києві (6,9%) та Німеччини (6,0%). За ними - грецьке консульство в Києві (5,7%), Швеція (5,7%), Естонія (5,3%).

Впадає в око відмінність статистики консульств однієї країни. Зокрема, польські консульства в Луцьку та Києві, на відміну від вінницького, мають відмови на рівні 1,4% та 1,8% відповідно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-