Савченко подякувала полякам за нагороду, яку

Савченко подякувала полякам за нагороду, яку "вручають хорошим людям"

Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко подякувала полякам за підтримку і нагороду, якої її удостоїли.

Про це йдеться у її листі товариству Яна Карського, яке минулого тижня присудило їй нагороду "Орел", інформує у четвер РАР.

"Коли сусід з іншого боку (кордону. – Ред.) знущався з мене і наступав на територію України, надання мені нагороди "Орла" Яна Карського є для мене великою честю. Знаю, що її також посмертно присуджено Борису Нємцову, а це означає, що вона вручається хорошим людям", - наголосила в листі Савченко.

Вона подякувала полякам за те, що у складний для України період вони були добрими сусідами.

"Щиро дякую, що у цей історичний момент ви дивитеся з українцями в одному напрямі - в напрямі демократичних цінностей. Дуже хочу, щоб між нами і надалі розвивалися дружні відносини. Я впевнена, що ми зробимо все, що в наших силах, аби зберегти дружбу наших народів і націй", - наголосила вона.

Савченко удостоєна премії "Орел" з формулюванням за "загартований дух у боротьбі за людську гідність і гордість".

Як відомо, Карський заснував премію "Орел" у 2000 році, незадовго до смерті. Нагорода польського дипломата, людини, яка повідомила світу про Голокост, вручається полякам, які "з гідністю дбають про Польщу", і громадянам інших країн, які "не будучи поляками, підтримують Польщу".

У 2015 році премія вперше була присуджена посмертно Борису Нємцову. Серед лауреатів премії Карського - Тадеуш Мазовецький, Лєх Валенса, Адам Міхнік, Марек Едельман, Шимон Перес та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-