Адвокат все ж пробилася до Кольченка. Він здоровий і скарг не має

Адвокат все ж пробилася до Кольченка. Він здоровий і скарг не має

Укрінформ
Адвокат українського політв'язня Олександра Кольченка Світлана Сидоркіна таки домоглася побачення з підзахиним у колонії м.Копєйська Челябінської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла правозахисниця Тетяна Щур.

«Побачення адвоката Світлани Сидоркіної з Олександром Кольченком відбулося. За її словами, він почувається добре, здоровий. Скарг на умови утримання на даний момент не має. Юридичну допомогу йому надаватиме на місці челябінський адвокат Андрій Лепьохін, який планує відвідувати Сашу не рідше, ніж раз на місяць», - повідомила Щур.

Кольченко розповів, що в колонії ВК-6 годують краще, ніж на пересилці та в інших російських СІЗО, «майже як у Лефортово». Найближчим часом правозахисники відвезуть у спецчастину колонії понад три десятки адресованих Олександру листів і листівок, що надійщли звідусіль. Допомагатиме Кольченку й місцева українська діаспора.

Нагадаємо, що російський режим звинуватив кримчан Олега Сенцова й Олександра Кольченка у причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим обвинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму. Кольченко відбуває строк у колонії Копєйська Челябінської області. Обидва визнані російським товариством «Меморіал» політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-