Російські правозахисники шукають, де тюремники тримають Сенцова

Російські правозахисники шукають, де тюремники тримають Сенцова

Укрінформ
Члени Громадської наглядової комісії Челябінської області РФ Микола і Тетяна Щур розпочали кампанії з пошуку українського режисера Олега Сенцова, відправленого на етап уже 2 тижні тому.

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу Тетяна Щур.

«Ми дуже стурбовані, що вже два тижні після етапування Олега Сенцова про нього ні слуху, ні духу. Тому ми підготували звернення до членів ГНК уральських і сибірських областей, у першу чергу, тих що знаходяться на передбачуваному маршруті до Якутії - Курганська, Омська, Новосибірська. Також закликаю підключитися до цього пошуку і українську сторону», - сказала Щур.

У підготовленому челябінськими правозахисниками зверненні членам ОНК регіонів Росії пропонується «подавати запити у свої регіональні Управління виконання покарань про те, чи не перебуває Сенцов Олег Геннадійович, 1976 р.н., у слідчих ізоляторах цього регіону», особливо тих, де знаходиться так звана «пересилка». Паралельно також можна подавати такі запити і безпосередньо начальникові такої установи.

Як повідомляв Укрінформ, російська влада звинуватила кримчан Сенцова і Кольченка в причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим обвинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років у колонії суворого режиму. Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Сенцова, Кольченка і затриманого разом з ними Геннадія Афанасьєва політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-