Суд не повернув

Суд не повернув "діамантовому прокурору" більше 6 мільйонів застави

Укрінформ
Колегія суддів Голосіївського райсуду Києва ухвалила рішення відхилити клопотання захисту щодо припинення для колишнього заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна застави у розмірі 6,4 млн грн.

Відповідне рішення оголосив суддя Дмитро Валігура, передає кореспондент Укрінформу.

"Ухвала оскарженню не підлягає", - додав суддя.

Якби суд задовольнив клопотання, ці кошти були б повернені особі, яка внесла заставу. Адвокати "діамантового прокурора" запевняли, що ця особа не є родичем або членом родини Шапакіна. Це приватна особа, ім`я якої захисники не розголошують.

Нагадаємо, 5 липня під час спецоперації СБУ і ГПУ були затримані заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. Їм було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі строком від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію і конфіскацію майна).

Під час обшуків у них було знайдено понад $500 тис. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. В оселі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, через що його назвали "діамантовим прокурором".

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави 6,4 млн грн для першого і 3,2 млн грн - для другого. Підозрювані внесли заставу і вийшли із СІЗО.

16 липня генпрокурор звільнив з органів прокуратури підозрюваних у хабарництві Корнійця і Шапакіна з позбавленням класних чинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-