Матіос: Зникнення адвоката ГРУшників - це операція російських спецслужб

Матіос: Зникнення адвоката ГРУшників - це операція російських спецслужб

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України та Військова прокуратура затримала в аеропорту міста Одеса підозрюваного у справі про зникнення адвоката Юрія Грабовського.

Про це в ефірі каналу «112 Україна» розповів заступник генерального прокурора та головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Головний підрозділ К Служби безпеки України, Альфа та в даному випадку слідчі військової прокуратури спрацювали надзвичайно швидко, професійно і результативно», - сказав Матіос.

За його словами, підозрюваний був затриманий при поверненні в Україну після тижневого переховування за кордоном.

«Його затримали при виході з аеропорту міста Одеса, куди він прилетів, переховуючись тиждень за межами нашої держави після вчинених ним дій по відношенню до адвоката Грабовського», - уточнив Матіос.

За його словами, затриманий активно співпрацює зі слідством та визнає свою провину.

«Підозрюваний, якого ми затримали, вже арештований», - наголосив військовий прокурор.

Він зазначив, що операція з викрадення Грабовського була спланована спецслужбами РФ для дискредитації заключної стадії судового розгляду щодо російських ГРУшників.

"Основним месиджем, який я можу зараз сказати, є те, що ця операція була спланована колишніми українцями, інакше не можу назвати, а також спецслужбами Російської Федерації для створення "картинки" саме під час заключної стадії судового розгляду відносно ГРУшників - громадян і військовослужбовців Російської Федерації, яке слухається у суді", - наголосив Матіос. 

Він також зазначив, що наразі доля зниклого адвоката невідома.

Нагадаємо, 9 березня адвокат одного з російських спецназівців Олександра Александрова Юрій Грабовський не з'явився на судове засідання свого клієнта. За цим фактом Національна поліція відкрила кримінальне провадження і почала його розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-