“Роспотребнадзор” заборонив польську гру для дітей через критику комунізму

“Роспотребнадзор” заборонив польську гру для дітей через критику комунізму

Укрінформ
Федеральна служба Росії з нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини “Роспотребнадзор” виступила з критикою польської освітньої гри для дітей “Черга”, і вона зникла з прилавків магазинів у Росії.

Про це поінформував Інститут національної пам’яті (IPN) Польщі, який, зокрема, переклав гру російською мовою для дистрибуції в РФ, передає варшавський кореспондент Укрінформу.   

“В лютому 2016 року фірма UNITOYS (російський дистрибютор гри “Черга”) попередив фірму TREFL, яка викупила від IPN ліцензію на гру, що в Росії “Черга” сприймається як антиросійська... “Роспотребнадзор” стверджує про отримання сигналів від населення, обуреного критичним описом комуністичної системи, а також інформацією, що Радянський Союз порушив устрій іншої країни (Польщі – ред.), громадяни якої змушені були жити в насадженій їм комуністичній системі”,-  інформує IPN.

“Роспотребнадзор” вимагає змінити інструкцію і саму гру, або вилучити гру з продажу. В іншому випадку цей орган пригрозив фірмі TREFL заборонити на ринку Росії усі товари, які фірма виробила або є їх дистрибютором.

“IPN не погоджується на внесення таких змін, а тому “Черги” вже немає в російських магазинах”, - інформує Інститут.

Директор бюро освіти IPN Анджей Завістовський повідомив польській радіоагенції, що критика російської сторони є “абсурдною” і виникає з російської концепції історичної політики.

“Росіяни вважають, що критика СРСР як тоталітарної держави одночасно є наступом на сучасну Росію”, - пояснив Завістовський.

Гра “Черга” показує сумні реалії життя у комуністичній Польщі у 1980-х роках через призму проблем з можливістю щось купити у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-