Переможців IV конкурсу

Переможців IV конкурсу "Благодійна Україна" нагородять 24 березня - Максимчук

Укрінформ
Імена переможців IV Національного конкурсу "Благодійна Україна - 2015" оголосять на церемонії 24 березня.

Про це повідомив президент Асоціації благодійників України, голова оргкомітету конкурсу Олександр Максимчук на прес-конференції в Укрінформі, де поки що озвучили імена лауреатів конкурсу - по три благодійники у 16 номінаціях.

"Церемонія нагородження переможців Національного конкурсу "Благодійна Україна" відбудеться 24 березня о 18:00 в Мистецькому Арсеналі, де стануть відомі імена переможців", - сказав Максимчук.

Він зазначив, що нинішній конкурс має кілька особливостей. "Перша особливість та, що ми маємо рекордну кількість заявок. Якщо два роки тому було 212 заявок, торік - 312, то цього року - 712 заявок", - підкреслив голова оргкомітету.  

Також цього року з'явилася цікава номінація, яка торік була спецвідзнакою, - це "Благодійник - допомога з-за кордону". "І цього року представлені благодійники з Італії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, США, Франції, Чеської Республіки. Більшість із цих благодійників - не українці", - зазначив Максимчук.  

Він також розповів про ексцес, який стався довкола номінації "Народний благодійник", коли оргкомітет змушений був зупинити голосування в інтернеті через технічні проблеми, які зробили можливими масові маніпуляції з голосуванням. "Ми передбачаємо іншу технічну систему голосування в наступному році. Вона однозначно буде досконаліша, більш захишена", - пообіцяв Максимчук.  

І все ж таки оргкомітет вирішив цього року відзначити серед 10-ти номінантів "Народного благодійника" одного, сказав він. "Ми отримали декілька звернень від номінантів у "Народному благодійнику" і декілька - від волонтерів, і оргкомітет учора дійшов рішення одного з номінантів - волонтера Ірину Гавришеву - нагородити посмертно спеціальною відзнакою оргкомітету. І її близькі під час церемонії 24 березня отримають від нас "Янгола Добра". Це символічна нагорода, тому що насправді Ірина, дійсно, дуже багато робила як волонтер, як людина, яка боролася не тільки за своє життя, а й за життя людей, які були поряд з нею", - підкреслив Максимчук, додавши, що це подання також підтримав і Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000", з яким вона співпрацювала у багатьох конкурсах.  

Як зазначалося, вперше до конкурсу також додалися три номінації - під патронатом Міністерства соціальної політики - для відзначення волонтерської роботи.

Всього лауреатами конкурсу стали 49 благодійників, які посіли перші три місця у номінаціях за результатами оцінювання. Оголосити кращих і вручити їм нагороди - бурштинових "Янголів Добра" - 24 березня організатори запросили відомих українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-