Підозрюваних у вбивстві Нємцова взяли через випадковий дзвінок

Підозрюваних у вбивстві Нємцова взяли через випадковий дзвінок

Укрінформ
Слідство встановило особи підозрюваних у вбивстві політика Бориса Нємцова завдяки випадковому дзвінку з купленого спеціально для планування злочину телефона.

Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

«Вже наступного дня після вбивства Бориса Нємцова, скоєного в ніч на 28 лютого минулого року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви, слідство отримало в своє розпорядження список всіх мобільних телефонів і сім-карт, які працювали в зоні злочину. Вулиці міста в момент вбивства були майже порожніми через пізній час і погану погоду, тому зробити вибірку тих, хто опинився в районі мосту, було нескладно. Потім зі списку абонентів швидко відсіяли тих, хто користувався своїми зареєстрованими трубками, але до злочину свідомо не міг мати відношення. В результаті в списку залишилося всього кілька підозрілих сім-карт і стільникових телефонів, що також передають свої дані на ретранслятори. Ці мобільники активно працювали перед вбивством Бориса Нємцова — аж до того моменту, коли пролунали постріли, а відразу після стрілянини дзвінки з них припинилися», - зазначається в публікації.

Втім, за два дні після вбивства з однією з таких сім-карт був здійснений дзвінок до Інгушетії. Слідчі встановили, що дзвінок був зроблений з телефону, куди раніше вставлялася сім-карта на ім'я Анзора Губашева, одного з фігурантів справи про вбивство Нємцова. Вивчення його контактів дозволило встановити ще чотирьох підозрюваних і затримати їх.

За даними слідства, Губашев подзвонив з купленої для планування злочину сім-карти тому, що на його основному номері телефону скінчилися гроші. Виявити телефони, якими користувалися п'ятеро підозрюваних при плануванні вбивства, слідству не вдалося.

Трохи пізніше розговорився Анзор Губашев. Він розповів, що, готуючись до вбивства, члени його групи, які мають зареєстровані телефони, купили, за його словами, також і «спеціальні» мобільники, які називали між собою «ліхтариками».

«Ми тільки на роботі їх включали — коли вели стеження», — пояснив обвинувачений. Однак подальші свідчення Губашева рясніли розбіжностями.

Нагадаємо, російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений на Великому Москворецькому мосту ввечері 27 лютого 2015 року. За підозрою у вбивстві політика арештовані п'ятеро уродженців Північного Кавказу, в тому числі передбачуваний виконавець вбивства Заур Дадаєв, котрий у минулому служив у чеченському батальйоні МВС «Сєвєр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-