Конфедерація вільних профспілок теж створила свою антикорупційну групу

Конфедерація вільних профспілок теж створила свою антикорупційну групу

Укрінформ
Конфедерація вільних профспілок України створила окремий антикорупційний напрям, який виявлятиме факти корупції в медицині, екології, паливно-енергетичному комплексі та інших сферах. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ) Михайло Волинець. 

"Наша Конфедерація вирішила створити на громадських засадах Антикорупційну групу при КВПУ для боротьби з корупційними явищами. Бо коли корупція, наприклад, у Міністерстві екології чи паливно-енергетичному комплексі, то шахтарі вчасно не отримують заробітну плату, яка склала лише у вугільній галузі на державних шахтах близько 1 млрд грн. Профспілки не мають у своєму розпорядженні владних повноважень для здійснення контролю і боротьби з корупцією, профспілки не мають слідчих органів, власної прокуратури, але ми намагаємося займати відповідну позицію", - зазначив Волинець, додавши, що, на цей час уже зібрано низку фактів корупції, які будуть передані до правоохоронних органів.

Так, за його словами, на основі звернень активістів незалежних профспілок було зібрано інформацію про зловживання у Національній академії медичних наук України. Про них у своєму зверненні КВПУ повідомила Прем’єр-міністру, Міністерству юстиції та МВС. 

Крім того, Конфедерація вільних профспілок України ще торік направила низку звернень щодо корупційних проявів, що відбулися під час виконання свої зобов’язань сторонами Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Водночас, КВПУ відкрила "гарячу лінію", на яку можна повідомляти про випадки зловживань. 

Волинець нагадав, що загальна заборгованість по зарплаті на держпідприємствах вугільної промисловості становить 1 млрд грн.

"Мова йде про невиплату заробітної плати шахтарям. Майже на 1 мільярд гривень не виплачено заробітної плати сьогодні шахтарям на державних шахтах. Я дивуюся, невиплачена ще заробітна плата на деяких шахтах Донецької області, не виплачена зарплата у 90% шахт за грудень", - сказав Волинець. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-