Російський політик про звільнення Савченко: Таке Путін вирішує по-тихому

Російський політик про звільнення Савченко: Таке Путін вирішує по-тихому

Укрінформ
Російський опозиційний політик, депутат Держдуми РФ 5-го і 6-го скликань Ілля Пономарьов, єдиний, хто проголосував в парламенті у березні 2014-го проти приєднання Криму до Росії, вважає, що путінський режим звільнить Надію Савченко до кінця нинішнього місяця. 

Про це він розповів у Вашингтоні після однієї із зустрічей з російською опозицією в ексклюзивному коментарі Укрінформу. 

"Я думаю, що після вироку її (Надію Савченко – ред.) повинні відпустити", - сказав російський політик.

Коментуючи своє бачення процесу, він нагадав, що вирок очікується 21-22 березня, "після цього можуть бути деякі технічні процедури, пов'язані з оформленням".

Але все ж, наголосив Пономарьов, "я вважаю, що до кінця місяця ймовірність того, що відповідні рішення будуть прийняті, висока". 

Він також зазначив, що міжнародний тиск особисто на Путіна має двоякий вплив. 

"Путін не любить приймати рішення під тиском. З одного боку, прекрасно, що цей тиск існує! Нинішня кампанія солідарності – це супер, і я в ній брав участь, і мої друзі теж. Але у Путіна такий характер, що він любить вирішувати такі питання по-тихому ", - розповів російський опозиціонер. 

Як повідомляв Укрінформ, під час останнього засідання у справі української льотчиці Савченко 9 березня російський суд оголосив дати виголошення вироку 21 і 22 березня. Сама Надія на знак протесту оголосила суху голодовку, що залишало їй не більш як кілька днів життя, але пізніше на прохання рідних і адвокатів припинила її. У цей період у всьому світі пройшли акції на її підтримку. Багато країн, у тому числі  Західної Європи, США та інші виступили з вимогою до Росії негайно і без будь-яких умов звільнити Савченко.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко по статтях "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення відкидає, оскільки в той момент вже знаходилася в полоні російсько-сепаратистських сил. Після цього її було незаконно вивезено на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-