Віру Савченко можуть затримати в Чечні

Віру Савченко можуть затримати в Чечні

Укрінформ
Віру Савченко можуть затримати у Чечні, якщо вона з’явиться на допит у справі затриманих українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка.

Про це Громадському повідомив журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк.

За його словами, сьогодні у столиці Чеченської республіки допитали Станіслава Клиха з приводу справи про образу суду сестрою Надії Савченко Вірою.

Нагадаємо, що раніше вона була залучена в якості громадського захисника Клиха і Карпюка. Однак у жовтні минулого року за офіційним формулюванням – через "численні порушення правил поведінки та образи головуючого у суді " – такого статусу Віра Савченко була позбавлена.

Так само, як і раніше Микола Карпюк, Клих заявив, що не чув образливих висловлювань на адресу судді Верховного суду Чеченської республіки Вахіда Ісмаїлова, який головує на процесі у справі Карпюка і Клиха в Грозному.

"Слідчий сказав, що він викликав Віру, але вона не прибула на допит. Боюсь, що як тільки вона з'явиться на горизонті, її можуть доставити для проведення слідчих дій", – цитує журналіст адвоката Клиха Маріну Дубровіну.

Наумлюк також зауважив, що саму Дубровіну планують допитати на наступному тижні.

Нагадаємо, що засідання суду у справі Станіслава Клиха та Миколи Карпюка у Чечні перенесли на невизначений термін через хворобу судді. Захисники українців пояснюють відкладення засідання у справі через небажання заслухати свідків захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-