Українська поліція розслідує убивство бойовиками дівчини в окупованій Горлівці

Українська поліція розслідує убивство бойовиками дівчини в окупованій Горлівці

Укрінформ
Бойовики окупаційних військ викрали 18-літню дівчину ще в грудні 2015, а колабораціоністи із т. зв. "поліції ДНР" відмовились її шукати.

Керівник Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін у своєму Facebook повідомив: днями ЗМІ повідомили, що в Горлівці знайдене тіло дівчини, раніше викраденої бойовиками "ДНР".

Слідчі НПУ уже внесли даний факт до ЕРДР за ст. 115 ч1 КК України (умисне вбивство). Поліція Донецької області займається розслідуванням даної справи, незважаючи на те, що місце скоєння вбивства – тимчасово окупована територія України.

За даними правоохоронців, 15 грудня 2015 року громадянка України Ірина Єрмакова, 1989 року народження, мешканка Горлівки, вийшла з дому і більше додому не повернулася. За словами матері, свідки бачили, як в день викрадення невідомі особи з окупаційної банди "Троя" посадили Ірину в машину і відвезли в невідомому напрямку. 26 грудня Ірина зателефонувала своїй матері, і повідомила, що знаходиться в підвалі, але де саме – невідомо.

Мати Ірини Єрмакової зверталася і до місцевої колабораціоністської "поліції ДНР", але результату це не дало. 7 березня 2016 року тіло дівчини було виявлене в одному з Короленківських ставків. За попередніми даними, її смерть наступила 2-4 тижні тому. Мати у вбивстві своєї дочки звинувачує бойовиків банд "Троя" і "ДНР".

В’ячеслав Аброськін зазначив: "Ми неодноразово пропонували Любові Єрмаковій приїхати на підконтрольну Україні територію області з метою участі в слідчих заходах. Поки жінка відмовляється". Також Нацполіція звернулась до мешканців Горлівки із закликом повідомити подробиці злочину окупантів українським правоохоронцям. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-