Пасинок Фірташа не з'явився у суд

Пасинок Фірташа не з'явився у суд

Фото
Укрінформ
Колишній пасинок Дмитра Фірташа Сергій Калиновський не з'явився на засідання суду, бо переніс операцію.

Про це заявив його захист на засіданні суду у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захист Калиновського заявив, що підсудного сьогодні прооперували, тому він фізично не міг з'явитись у суді. Зокрема, у листі з Київської міської клінічної лікарні №6 на запит суду зазначається, що "на 12 березня (Калиновському. - Ред.) заплановане проведення оперативного видалення металевих фіксаторів з правої ключиці в подальшому з реабілітаційним лікуванням протягом 5-10 днів, залежно від стану хворого".

Фото: Данііл Шамкін/Укрінформ

Водночас прокурор наполягає на застосуванні щодо Калиновського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Він також вимагає провести відеоконференцію з лікарнею у разі неможливості забезпечення доправлення Калиновського до зали судового засідання у зв'язку зі станом здоров'я.

На це захист Калиновського зазначив, що це неможливо зробити, бо невідомо, у якому стані перебуває підсудний, адже він переніс операцію.

Наразі суд пішов у нарадчу кімнату.

Нагадаємо, напередодні Шевченківський райсуд Києва мав обрати запобіжний захід для колишнього пасинка олігарха Дмитра Фірташа Сергія Калиновського.

30 травня 2007 року тоді 22-річний Калиновський на кабріолеті BMW M6 на великій швидкості скоїв ДТП на бульварі Шевченка у Києві. У результаті помер 38-річний водій ВАЗ-21011 – прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, а також дівчина мажора Анастасія Броннікова.

Калиновський тоді потрапив у лікарню, але втік із неї - "мажора" навіть не встигли допитати. Після цього його оголосили у міжнародний розшук.

Калиновського затримали 29 вересня 2015 року за рух по зустрічній смузі у Дарницькому районі. Порушник не показував поліції своїх документів, тож правоохоронці ідентифікували його завдяки фотографії, опублікованій в інтернеті.

У четвер, 11 березня, у Шевченківському райсуді мало відбутися перше засідання у цій справі. Але почати розгляд не вдалося - відразу після того, як суд відхилив клопотання захисту Калиновського про його звільнення з-під варти, обвинувачений знепритомнів. Засідання перенесли на суботу, 12 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-