Фейгін вважає, що Савченко не

Фейгін вважає, що Савченко не "купиться" на спецоперацію ФСБ

Укрінформ
Спецоперация по дискредитації народного депутата України Надії Савченко була масштабною і складно організованою.

Про це адвокат Марк Фейгін розповів в інтерв'ю DW.

"Учора я чекав півдня, щоб отримати додаткову інформацію по цій ситуації. Зараз у мене є відомості про те, як у зв'язку з цією історією велося зовнішнє спостереження за адвокатами, чиновниками, родичами, як прослуховувалися телефони, як маневрувалася ситуація з передачею цієї чернетки (фейковий лист від імені Порошенка - Ред.). Уся "начинка" відповідала великій, масштабній спецоперації", - розповідає Фейгін.

Він пояснив, що пранкери - це лише фасад дуже серйозної, великої спецоперації, проведеної спецслужбами, Кремлем відносно самої Савченко і її захисту. Це усе було треба "для дифамації її образу як українського героя, такої людини, якою вона з'явилася у своєму останньому слові". 

"З точки зору Кремля, таку людину не можна героїзувати, її потрібно принизити, образити, показати, що вона не голодує, а легко відноситься до цього - то голодує, то ні під дією навіть фейкових приводів. Перетворити героїчний образ, що склався, на нікчемність - ось яке стояло завдання", - пояснює адвокат.

Марк Фейгін також повідомив, що, можливо, Савченко вже знає про усю історію з фейковим листом, пранкерами, операцією російських спецслужб від українських консулів, що були у неї. В понеділок Фейгін або Полозов будуть у неї, в подробицях усе розкажуть і обговорять. "Я можу передбачити її реакцію - вона може обуритися, але не надасть цьому такого серйозного значення, яке надали зовні. Я б сказав, у неї трішки правильніше, пряме сприйняття світу", - резюмував адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-