Савченко припинила сухе голодування не через фейковий лист Порошенка

Савченко припинила сухе голодування не через фейковий лист Порошенка

Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко, що утримується в СІЗО в Російській Федерації, припинила сухе голодування не через фейковий лист від Президента України Петра Порошенка.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила журналіст "Громадського радіо" Ірина Ромалійська прямим телефонним зв'язком з Донецька Ростовської області, де нині утримується Савченко. 

"Надія припинила голодування не у зв'язку з фейковим листом від Порошенка. Савченко припинила голодування ще вчора", - сказала Ромалійська.

Журналіст пояснила, що інформацію про припинення голодування Надії знала представниця російської громадської спостережної комісії, що навідувала льотчицю вчора. 

"Віра Савченко, сестра Надії Савченко повідомила мені, що її сестра вийшла з сухого голодування ще вчора ввечері. Це відбулося після того, як Надію відвідала представниця громадської спостережної комісії - це орган в Росії, який спостерігає за виконанням прав людини в пенітенціарних закладах", - пояснила Ромалійська. 

Однією з причин, чому Надія вирішила припинити голодування, ймовірно, є те, що льотчиця хотіла побачити маму та сестру, і тому, можливо, пішла на поступки. 

"Саме представниця громадської спостережної комісії повідомила їй (Вірі Савченко. - Ред.), що Надія припинила голодування через те, що вона вимагала, щоб до неї пустили маму та сестру, але зрозуміла, що система не піддасться таким методам і припинила голодування", - додала Ромалійська.

Нагадаємо, сьогодні з'явилися повідомлення, що Надія Савченко припиняє сухе голодування, йдучи назустріч проханням Президента України і українського народу. Потім виявилось, що лист "від Порошенка" був фейковим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-