Туреччина передасть для бійців АТО 5 мобільних шпиталів

Туреччина передасть для бійців АТО 5 мобільних шпиталів

Укрінформ
Туреччина передасть Україні п'ять мобільних шпиталів, які будуть передислоковані у зону проведення антитерористичної операції.

Як повідомляє прес-служба Президента України, про це йшлося під час відвідання Петром Порошенком флагмана Військово-морських сил України фрегата «Гетьман Сагайдачний», що бере участь у спільних навчаннях з ВМС Туреччини у Мармуровому морі.

"Командир морського походу капітан 2-го рангу Дмитро Глухов та командир фрегата "Гетьман Сагайдачний" капітан 2-го рангу Денис Іванінг ознайомили Главу держави з переданим турецькою стороною обмундируванням та мобільним військовим госпіталем. Загалом Україна отримає п'ять таких шпиталів. Всі вони одразу після прибуття фрегата "Гетьман Сагайдачний" в Україну будуть передислоковані в сектори відповідальності у зону проведення антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

Президент підкреслив, що такі пересувні медичні комплекси зараз потрібні у зоні АТО, а їх передачу Україні Туреччиною назвав свідченням партнерських відносин двох держав.

"До цього ми отримували їх із США, Канади, Австралії. Сьогодні це дуже важливо і це підкреслює стратегічний характер наших відносин", - сказав Глава держави у коментарі представникам ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-