У прокуратурі досі працюють четверо

У прокуратурі досі працюють четверо "недолюстрованих" - Козаченко

Укрінформ
В органах прокуратури досі працюють чотири посадовці, які підлягають люстрації.

Про це під час засідання комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції повідомила директор департаменту з люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Генеральна прокуратура нам сприяла і допустила до всіх особових справ люстраційних посад... Зараз на люстраційних посадах не знаходиться жодної особи, крім чотирьох, які мають відповідні рішення суду" , - сказала вона.

За словами Козаченко, у прокуратурі було виявлено 387 люстраційних посад, а під люстрацію підпадає 401 особа.

"Із них 311 осіб підпадають під автоматичну люстрацію і мали бути звільнені протягом 10 днів з моменту вступу Закону в дію. 90 осіб мали бути звільнені протягом двох років... Хочу зазначити, що четверо осіб із цього переліку досі перебувають в органах прокуратури", - уточнила вона.

Козаченко зазначила, що серед осіб, які підпадають під критерії люстрації, - керівник інспекції внутрішніх розслідувань і безпеки ГПУ Максим Мельниченко, заступник судового департаменту прокуратури Олег Валендюк.

"Всі рішення суду виносяться виключно трьома суддями - Келеберда, Качур і Данилишин", - додала вона.

Крім того, Козаченко зазначила, що наразі в органах прокуратури Києва не завершена перевірка на люстрацію стосовно шести посадових осіб.

"У лавах прокуратури досі перебуває шестеро осіб, які безпосередньо очолювали прокуратуру Києва під час масових акцій протесту. Як тільки розпочалася перевірка, цих шістьох осіб було переведено як звичайних прокурорів області", - зазначила Козаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-