Савченко припинила сухе голодування - адвокат

Савченко припинила сухе голодування - адвокат

Оновлено
Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко, яку незаконно судять у Росії за фейковими звинуваченнями, припинила сухе голодування.

Про це повідомив її адвокат Микола Полозов у Твіттері.

"Дякувати Богу, Надя Савченко припинила сухе голодування. На її рішення вплинуло прохання Петра Порошенка і всіх, хто її підтримав!" - зазначив адвокат.

При цьому інший адвокат українки Марк Фейгін розмістив у соцмережі сам текст листа Президента України, адресованого Савченко.

Нагадаємо, Надія Савченко офіційно заявила про сухе голодування 4 березня.

Те, що Надія Савченко почала вживати воду, підтвердили й у МЗС України з посиланням на інформацію Генерального консула. Речник МЗС України Мар'яна Беца додала, що українські консульські працівники в ці хвилини намагаються отримати дозвіл на побачення з Надією.

 «За інформацією, яка є в нас,  вона тримається добре, залишається незламною та буде боротися до кінця.  Звичайно, її стан відповідає стану людини, яка голодує так довго.  Ще раз наголошую, що вона голодує з 18 грудня», - сказала Беца.

Речник МЗС уточнила, що українські лікарі досі не отримали дозвіл відвідати та оглянути Надію Савченко.  

На запитання кореспондента Укрінформу, чи була реакція на заяву Президента України про готовність до обміну Савченко і чи надходили відповідні пропозиції з російського боку, Мар'яна Беца відповіла, що наразі в неї немає інформації про такі пропозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-