Розгін Майдану: Справа командирів

Розгін Майдану: Справа командирів "Беркута" вже у суді

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишніх командирів роти міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Запорізькій області за правопорушення під час спроби силового витіснення протестувальників в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року у Києві на вул. Інститутській.     

Про це повідомляє  прес-служба Генпрокуратури. 

"09.03.2016 до Печерського районного суду м. Києва направлений обвинувальний акт за підозрою колишнього командира роти міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Запорізькій області у вчиненні під час спроби силового витіснення протестувальників в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року у м. Києві на вул. Інститутській кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41 (виконання наказу або розпорядження), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 4 ст. 41 ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) КК України та командира відділення оперативного взводу роти міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Запорізькій області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365, ч. 4 ст. 41 ст. 340 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, командир роти обвинувачується у вчиненні на виконання явно злочинного наказу перешкоджання проведенню зборів, мітингів із застосуванням фізичного насильства, перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих, діями, у результаті чого тілесні ушкодження отримали 12 осіб; а також у незаконному переробленні та зберіганні вогнепальної зброї.

Командиру відділення інкриміновано вчинення на виконання явно злочинного наказу незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів із застосуванням фізичного насильства, перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством до неповнолітнього, болісними і такими, що ображають особисту гідність останнього, діями; придбанні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Досудове розслідування щодо організаторів та інших учасників злочинного перешкоджання проведенню мітингів і зборів в ніч з 10 на 11.12.2013 триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-