Гройсман та Яценюк поклали квіти до пам'ятника Шевченку в Києві

Гройсман та Яценюк поклали квіти до пам'ятника Шевченку в Києві

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  поклали квіти до пам'ятника Великому Кобзареві в столичному парку імені Тараса Шевченка.

У церемонії покладання квітів також взяли участь члени уряду, народні депутати, київській міський голова Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні виповнюється 202 роки від дня народження видатного українського поета, художника і письменника, основоположника нової української літератури Тараса Шевченка.

Він народився 9 березня 1814 року в селі Моринці Черкаської області (Звенигородський повіт Київської губернії) в сім'ї кріпака.

Помер Шевченко10 березня 1861 року у віці 47 років від хвороби серця. Був похований на Смоленському кладовищі в Петербурзі, а через два місяці труну з його прахом, згідно з його заповітом, перевезено в Україну і поховано на Чернечій горі біля Канева.

У багатьох українських містах сьогодні пройдуть заходи, присвячені пам'яті Великого Кобзаря. До пам'ятників поета покладуть квіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-