Савченко заявила, що не збирається вмирати, бо їй є заради чого жити

Савченко заявила, що не збирається вмирати, бо їй є заради чого жити

Аудіо
Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко заявила в понеділок, 7 березня, що не збирається вмирати, так як їй є заради чого жити.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook російська журналістка Вікторія Івлєва.

Вона повідомила, що в понеділок член громадської спостережної комісії (ОНК) Ростовської області Валентина Череватенко побувала у Надії Савченко в СІЗО. За словами Череватенко, коли в СІЗО до Савченко зайшли члени ОНК, серед яких був і священнослужитель отець Андрій Мнацаканов, вона сказала:«Ви мене відспівувати прийшли? Так рано. Я не збираюся помирати!».

Череватенко, згадуючи подробиці розмови, зазначила: «Весь лейтмотив того, що вона (Савченко) говорила, її основний посил, був «Я не хочу вмирати. Я хочу жити, мені є заради чого жити. Те що я роблю, я це роблю для того, щоб не вмирати.» Ось її основний посил. І я не самогубця...».

Представниця повідомила, що священик «доклав максимум зусиль для того, щоб допомогти їй все-таки змінити своє рішення», але Савченко нібито відповіла, що твердо переконана у правильності свого вчинку, і «що вона людина сильна, і що її організм впорається з усім, у всякому разі, вона це дуже демонструвала».

Вона також зазначила, що присутній на зустрічі з Савченко член ОНК, юрист Юрій Блохін «заговорив про процес, про те, що відбувається зараз і що це не зробить ніякого дії».

"Вона (Савченко - ред.) сказала, що для неї не існує вашого закону, вашого судового процесу, який не правосудний, і я чиню так, як вважаю за потрібне. Я дуже боюся говорити якісь речі, які пов'язані з точністю слів, але сенс був таким", - йдеться в повідомленні.

Члени ОНК, які раніше розмовляли з полонянкою, також повідомили про те, як її підтримують у всьому світі і, зокрема, в Санкт-Петербурзі, де люди вийшли на вулицю з вимогою її звільнення.

При цьому Череватенко згадала, чим закінчилася сьогодні їх зустріч з Савченко: «Ми так плакали обидві, і я їй на вухо сказала: "Хоч ковток води, тому що ти правда зобов'язана вижити». У всіх людей, що тебе підтримують, стоять аватарки «Живи». Живи, Надя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-