Петренко пообіцяв 400 нових центрів безоплатної правової допомоги

Петренко пообіцяв 400 нових центрів безоплатної правової допомоги

Укрінформ
До кінця року по всій території України розпочнуть роботу 400 нових центрів безоплатної правової  допомоги.

Про це кореспондентові Укрінформу за результатами візиту до Канади заявив міністр юстиції Павло Петренко.

«Вже цьогоріч, завершивши реформу структури Мін'юсту, ми ліквідували районні управління юстиції радянського зразка і передали їх фінансування на розширення безоплатної правової допомоги, щоб до кінця року збільшити кількість таких центрів до 500 і покрити всю Україну», - сказав Петренко.

Він нагадав, що наразі послуги громадянам надають уже 100 таких центрів, розрахованих на 8 млн клієнтів. «Мережа центрів безоплатної правової допомоги зараз дуже швидко розвивається. Минулоріч ми відкрили сто центрів, здатних разом надати допомогу 8 млн українців, адже наші підрахунки вказували саме на таку кількість потенційних клієнтів безкоштовних адвокатів», - зазначив міністр.

Петренко наголосив, що уряд Канади, який від самого початку надавав допомогу у створенні в Україні мережі центрів безоплатної правової допомоги, вражений успішністю цього проекту. «Канадська сторона була приємно вражена нашим прогресом, який вже вийшов далеко за рамки початкового проекту», - зауважив він.

Міністр також додав, що сподівається на розширення обсягу технічної допомоги Канадою Україні у наступні роки. «Міністр з міжнародного розвитку та франкофонії Марі-Клод Бібо, яка відповідає за програми міжнародної допомоги Канади, була налаштована дуже позитивно, та сказала, що підтримує цей проект, як успішний, тож є великі шанси на його розширення», - підсумував Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-