Адвокат Савченко пояснив, чому

Адвокат Савченко пояснив, чому "запас удачі" Путіна скінчився

Укрінформ
Збитий донецькими сепаратистами у 2014 році малайзійський "Боїнг" означав для російського президента Володимира Путіна кінець заступництва його "чорної зірки".

Таку думку висловив адвокат Надії Савченко Ілля Новиков у інтерв'ю Голосу Америки.

"Знаєте, у скандинавів вважали, що в кожного правителя – конунга, ярла, короля, у нього є якийсь запас удачі. Якщо він закінчується, то все – лягай і вмирай. У Путіна скінчився запас удачі. Остаточно це стало зрозумілим, особисто мені, на наступний день після нашого знайомства – 17 липня – коли я їхав на машині з Воронежа, слухав радіо й почув про те, що збили «Боїнг». Зрозуміло, що Путін цього не хотів, але ось його чорна зірка, фортуна, яка від нього відвернулася, призвела до того, що «Боїнг» збили", - вважає юрист.

У цьому контексті він зауважив: те, що з усіх українських військових, які у день загибелі на Донбасі російських журналістів були в полоні, за цапа-відбувайла вибрали саме Надію Савченко - це був для путіна "той самий перший дзвіночок".

"Якби вони вибрали когось іншого, у них не вийшло б такої ганьби, як зараз. Їм дісталася Надія, вони самі цього захотіли. Це було їхнє рішення. Бачили очі, що купували. Вони "купили" її і тепер змушені стикатися з тими наслідками: їм дісталася абсолютно залізна, абсолютно незламна людина, яку можна, напевно, заморити в тюрмі або можна спробувати заховати від усіх, але будь-яке з цих рішень буде бити по її катах, по її тюремниках, особисто по Путіну, набагато сильніше, ніж просто нарешті здатися і відпустити", - заявив адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-