Прем'єр про реформу школи: тиск не працює

Прем'єр про реформу школи: тиск не працює

Укрінформ
Представники місцевої влади Полтавщини мають забезпечити малокомплектні школи автобусами та відремонтувати дороги.

На цьому наголосив під час наради з керівником Полтавської ОДА, головами районних державних адміністрацій та головами міст Полтавської області у суботу Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє Урядовий портал.

«Берете цю субвенцію, купуєте обладнання, працюєте з органами місцевого самоврядування. І там, де школи малокомплектні, - пропонуєте автобус, дорогу ремонтуєте, доремонтовуєте велику опорну школу. І дитина, й батьки самі будуть приймати для себе рішення», - сказав Яценюк, нагадавши, що цьогоріч Кабінет міністрів подвоїв освітню субвенцію до 200 млн грн.

Він зазначив, що в Полтавській області близько 30 шкіл, де навчаються лише 20-30 учнів. Натомість громадянам потрібно запропонувати нову опорну школу, з якісним навчанням, обладнаними класами та автобусом, яким учні можуть доїжджати до школи.

Він додав, що торік уряд виділив 100 мільйонів гривень освітньої субвенції, і за ці кошти по Україні було придбано новітнє обладнання для класів у понад 300 школах. За інформацією Полтавської ОДА, в області було облаштовано 40 таких класів.

До початку нового навчального року буде закуплено тисячу шкільних автобусів. На це 500 мільйонів гривень йде з державного бюджету, а 500 мільйонів гривень - за співфінансуванням з місцевих бюджетів.

«Іти по шляху адміністративного тиску – не працює, і я категорично проти цього. Ми йдемо по шляху якісної освіти. Ми пропонуємо батькам і дітям якісну школу – автобус, нормальні класи, нормальне навчання, можливість здати зовнішнє незалежне оцінювання, а потім - отримати професійно-технічну або вищу освіту», - підкреслив він.

Яценюк наголосив, що місцева влада буде самостійно проводити конкурси й приймати відповідні рішення щодо опорних шкіл. Він звернувся до представників місцевої влади та попросив долучитися до роботи по створенню опорних шкіл в області.

Глава уряду підкреслив, що за його дорученням Міністерство освіти і науки України розробить нову формулу фінансування освітньої мережі. Він запропонував місцевій владі надавати пропозиції до цього документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-